Onze werkwijze

Zoals we allemaal weten verspreidt zich in Nederland het virus: COVID-19, ofwel ‘het coronavirus’. Wij houden de ontwikkelingen en aanwijzingen vanuit het RIVM nauwlettend in de gaten. Die kunnen per dag veranderen. Vanwege de uitbraak willen we u informeren over de maatregelen die wij nemen om de kwaliteit van onze dienstverlening aan u te waarborgen.

Ons kantoor is geopend, echter ontvangen we geen bezoek en is een betaling aan de balie op dit moment niet mogelijk. Maar we zijn wel op andere manieren bereikbaar (klik hier).

Lukt het op dit moment niet om uw openstaande schuld in één keer te betalen? Klik hier om direct een regeling aan te vragen of neem contact op met 088 – 233 4966 (lokaal tarief). Wij denken graag met u mee om een passende betaalafspraak met u te maken.

 

Met vriendelijke groet,

Aedizon Gerechtsdeurwaarders B.V.

Onze medewerkers zijn zo goed opgeleid dat zij in meer dan 90% van de gevallen direct een oplossing bieden. Terugbelacties en wachttijden zijn daardoor minimaal. De gerechtsdeurwaarder vult bij elke betekening een verhaals- en contactformulier in. Deze wordt geactualiseerd bij een volgend bezoek, zoals bij beslag roerende zaken. Elk dossier is daardoor voorzien van actuele informatie.


Kwaliteit

Elk dossier verdient het om voldoende tijd en aandacht te krijgen.  Dit is voor ons een basiskwaliteit in onze dienstverlening. Werkzaamheden worden daarnaast met bekwame spoed en snelheid uitgevoerd. Deze kwalitatieve dienstverlening bieden wij aan, aan zowel onze opdrachtgevers, als aan de schuldenaren of andere betrokkenen. Dit komt mede tot uiting in het voeren van diverse keurmerken.

Aedizon is gecertificeerd en voert haar dienstverlening uit conform onderstaande keurmerken.

Daarnaast wordt er ook een project uitgevoerd gericht op het verbeteren van duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Dit project wordt medemogelijk gemaakt door het Sociaal Fonds van de Europese Unie.